Loading...

Volvarine list

  • my FB : ieda3107@gmail.com
  • my BloG : http://aydaleosgurls.blogspot.com

Saturday, December 29, 2012

29.12.2012 - kembali as bloggers!!

di sebbkan terlampau sibuk,dah lama aku tak menulis blog!!bnyk aktiviti yg tak dpt nk update!!hahha..
bermula nya tahun baru..aku ingin menulis blog ku kembali...
selamat dtg tahun baru,moga yg lepas menjadi peringtan,yang akan datang menjadi bertambah baik!!
Harapan moga tahun ini aku dapat menimang cahaya mata!!

Monday, August 30, 2010

berbuka di beriyani gam ptrajaya

along my cousin baru balik dr Arab..singgah tido di rumah..nak buka kat mane yer...
setelah di fikirkan..zas..briyani gam ptraajaya...
berbuka bersama rakan2 along...tp mlhnya mknn tak beraper sedap..but mahal....
oklah orang belanja...thanks along..& kak sina

29/06/10 - pulang dr perth






















jam 6.30 bertolak dr airport perth..sampai di Malaysia jam 12.30 pm..habis RM 5 ribu Malaysia..best..cuaca sangat sejuk sampai tido pn pakai baju sejuk..mak mandi sekali jer masa di perth..selamat ader mak ngah n family abg safari bwk kitorang jenjalan..dapat tgk ladang kanggaro,kilang coklat dan beberapa tempat lain..

Friday, June 25, 2010

25/06/10 - terbang ker perth

tak sabar menanti ketibaan...11.30..wlupun nak holiday sempat juga ku siapkan asgment...di sturbuck..LCCT
Flight D7 2715.bersama husbnd n my mum...doakan aku selamat sampai dan selamat pulang...

Thursday, June 17, 2010

04/06/10 - curVe + GaRdeNs

boring nyer pasal..
rase cam nak meronggeng...
compny kami 2 jer ct..aku ajk eda p lepak curve..teringn gak p..tak pernah p..
sampai curve kul 1.30..p beli tiket wyang kul 3 "lagenda budak setan "..
prt dah lapar...zas..try ar mkn kat garden...
seperti biasa kami ni ,dr dulu ...beramai ker berdua ker...gelak tetap gelak..gambar tetap gambar..rase cam pelancong lah.....plak.hhaha..
sepanjang perjalanan mengekek...kami mkn chiken chop blackpaper..
mknnya pn sedap..harga pn tak mahal..yang paling penting tempatnya sagat nice dan romantic..
jam 5 habis tgk wayang duk jenjalan....p FOC ada offer..beli bj sejuk untuk aku dan jep..tak sabar..selepas tu lepak kopitiam..mkn roti dan chicken wing..kecek pn cibuk jer..interframe dalam blog ni.....nak balik tp jalan tak jem..kaki dah penat dah..sampai bwh tgk F.O.C lh besar offer..aku beli bj tido herda pn..tp yang penting...........akunya ok herdanya takleh pakai...hahahha
da,bg kat aku jerla.,.....dalam 8.30 bergerak pulang..jalan jem gile..
sampai umah kul 11 mlm....... cayok2!!!bestnya..outing bulan ni...ONE utama

Sunday, May 23, 2010

21/05/10 - Accident




aduyai..


benda dah nak jd..aku takleh nak elak...


hr ni balik sekali degan kaknor sbb cik nor mintak tlg ambik keta die..dekat bengkel..lepas balik dr aussino terus nak ambik anak kak nor dekat kg baru..malang tak berbau..aku tak perasan simpang ..aku pn terus jer..tibe2..keta myvi melintas..nak brek dah tak sempat..benda berlaku terlalu pantas...alia terantuk dekat dasboard tp nasib baik ader bulu2..pompuan yang aku langgar tu bukan main berang lg..aku mintak maaf mmg salah aku...keta kami tak claim insurance sbb aku licence mati..aku pun diam je....aku kena byr dier 1000..dan keta aku kena 1700..mtr plak kena 7 rts....aduyai...banyak dugaan aku.....nak p australia lg.....pening2..


naper lah aku cuai..leh tak nampak simpang....waduh!!

15/05/10 - Reunion section 2-Teratak Angah





























yahoo..akhirnya selama 10 tahun ...
mesti ramaikan...
setelah mengoreng mee hoon goreng ..jep anta aku kerumah nad...
jam 9.30 bertolak dr umah nad....sampai sana dalam jam 11..
yang ader yed n wife,afdal,ain,ira,najib,aku dan nad...after that wawie dan amy...
budgetnya ramai...rupanya 11 0rangjer..hahahhah..janji melayu..
pada mulanya kami bertiga jer yang mandi.yah,aku dan ain..after that yed dan najib join..yang lain period..dan ade yang tak bwk baju....
selepas..bermandi manda..mknn yang berlambak..kami pn zas!!karoke....
setelah puas melalak selama 2 jam....kitorang bergerak pulang..
dalam jam 8 aku tiba di rumah...

Friday, April 9, 2010

09/04/10 - Piping VS DCC
















jam 3 petang bermulanya...
perlawanan yang di tunggu tunggu..
masing2 ingin menunjukkan kebolehan masing2 walupun....
hanya kapada satu lorong yang mmg kosong..tanpa pin..iaitu LONGKANG...
hahahahha........................
mcm biasa..perlawanan sentiasa belum nak menang lg..ni saja suka2takder adiah pun..
cuma nak mengeratkan silaturrahim antara rakan sekerja....
hip..hip.. Hoorey!

Saturday, April 3, 2010

02/04/09 - lega sudah






















setelah bersengkang mta untuk beberapa hr..akhirnya...dah lega..pg jam 10 aku prsent sampai jam 11..comment sungguh banyak..tp sekurang2nya aku tak kena drop la...harap2 oklah..
sementara menunggu member yang present kul 3...zas!gi danga bay..dah lama dah tak jejak danga sejak berhijrah ker KL..kalau dulu selalu lepak minum kat DB....lepak2....
dah leh enjoy!

Sunday, March 14, 2010

14/03/10 - akhirnya aku ke perth gak!!!

hahaha..
di sebabkan mak aku beria nak p..akhirnya ticket di beli gak di mattafair pwtc..
ticket 4200..3 orang..kapal terbang jer..
25.6 terjah ker perth..tak sabarnyaa...........................

Sunday, March 7, 2010

6/3/10 - sport rim baru..


selepas balik dr perbincangan presentation ....

tak tau nak p mana..ajak papa p mkn dekat Bangi.....hehhehehe....

tempat jatuh lg di kenang..zaman belajar dolu2....

nak tgk wayang takder citer best.....em..p lah survare harga rim...

tgk punya tgk.....zas..aderlah offer...

sebenarnya offer ni tipu jer..bila kita dah bukak tayar..semua benda dier cas...

tp di sebbkan sport rim aku tu dah buruk dan ramai orang kutuk....

takperlah...kena save ckit ar bulan ni..huhuhuhuhu

aku pilih sport rim putih ar...nampak smart gak....

Monday, March 1, 2010

26/02/10 - batu layar beach resrt






















alhamdulilah...
selamat dah kenduri....ramai orang sampai 70 orang......
samai tak ckup ayamnya...hehehhe
esoknya....tak tau nak wat per..plan ker Batu layar beach rst..
jam 3.00 bertolak dalam jam 3.30 sampai..terus jer zas....
dah lama tak mandi laut...itam lah muka....
yang join aku n jep,ajk family,dollah family dan kak ziti family...
seronok sangat....dah lama tak berct bersama satu kuarga..
tp yang tak best arwah kak lin dah takder...kalau dier ada mesti dier pn nak join.....

video